Vpis na seznam mediatorjev

Pozdravljeni, mediatorke in mediatorji!

Želite, da bi bili vaši podatki objavljeni na spletu in da bi si s tem povečali možnost, da vas stranke najdejo ter kontaktirajo?

Končno bo vzpostavljen enoten portal oz. seznam mediatorjev v Sloveniji: mediatorji.net, na katerega se lahko vpišete.

Namen portala je omogočiti objavo podatkov mediatorjev na enem mestu, na enotnem preglednem seznamu, na katerem bodo poleg kvalifikacij in kontaktnih podatkov mediatorja navedeni tudi stil mediacije, vrste sporov, ki jih mediira, organizacija in pa kraji, kjer deluje.

Z vpisom na portal boste predstavili sebe kot aktivnega mediatorja in povečali možnosti za svoje delo. Prav tako se boste lahko lažje in hitreje povezali z ostalimi mediatorji ali mediatorskimi organizacijami ter ostali aktivni na področju mediacije.

POSTOPEK VPISA

Vpišete se lahko, če ste opravili vsaj osnovno usposabljanje za mediatorje (40, 64, 100, 120, 134 ali 140 ur) ne glede na to, če ste pridobili naziv mediator ali ne.  Izpolnjen obrazec in skenirano potrdilo pošljite na info@mediatorji.net, mi pa vam bomo poslali navodila za plačilo in pripravljeno pogodbo o objavi na portalu.

Trajanje pogodbe: Pogodba se sklepa za obdobje 1 leta, od 1.januarja leta, ki sledi letu sklenitve pogodbe. Na željo mediatorja, se lahko podatke objavi že v letu sklenitve pogodbe ( v roku 5 delovnih dni od plačila) in sicer brez doplačila, če je pogodba sklenjena po 1.9. ali s plačilom cene za enoletno objavo, če je pogodba sklenjena pred 1.9.

To pomeni, če ste pogodbo sklenili avgusta in želite, da se podatki objavijo že v tem letu, morate plačati enoletno objavo za to leto in enoletno objavo za naslednje leto. Če pa jo sklenete septembra, je objava v tem letu brezplačna in plačate samo objavo za naslednje leto.

Pogodba se samodejno podaljša za nadaljnje leto, razen, če mediator pisno odpove pogodbo najkasneje do 15.12. tekočega leta.

Ker pa je portal nov, je, ob plačilu objave za leto 2016, objava v tem letu tudi že pred 1.9.2015 brezplačna.

ČLANI

Če ste aktivni član Centra za mediacijo in obvladovanje konfliktov, se plačilo pokrije iz plačane članarine. Članarina je brezplačna tudi za vse udeležence letošnjih usposabljanj pri Zavodu Rakmo.